Miksi ihmeessä käyttäisin kasvovettä?

Haluan kirjoittaa pienen vuodatuksen kasvoveden käytöstä. Paremminkin miten perustelen sen käyttöä asiakkailleni ja miksi minä itse sitä käytän? Olen ymmärtänyt, että moni kokee kasvoveden käytön täysin ylimääräiseksi työvaiheeksi jo muutenkin työlään iltapesun yhteydessä. Kuitenkin ne, jotka sitä säännöllisesti käyttävät ovat huomanneet sen viimeistelevän iltapesun tehokkaasti. Likainen pumpuli motivoi kummasti tekemään huolellisempaa iltapesua.

Pari faktaa

Terve iho on hieman hapan, noin pH 4-6. Ihon pinnalla on happovaippa, joka muodostuu mm. hiki- ja talirauhasten erittämistä aineista sekä ihon pintakerroksesta luonnostaan löytyviä NMF (natural moisturizing factor) aineita, jotka ovat vesiliukoisia. Tämän kaiken pääasiallinen tehtävä on ihon suojaaminen ulkoisilta rasitteilta ja estää kosteuden haihtumista iholta. Kotona käytettävät ihon puhdistustuotteet ovat usein emäksisiä, jotta ne kykenevät liuottamaan iholta happaman rasvakerroksen. Ongelmana on se, että ne ovat melko peseviä ja vievät sen kaiken hyvänkin mennessään. Asiakkaat usein kertovatkin, että iho tuntuu erityisen kuivalta ja kiristävältä suihkun tai pesun jälkeen. Varsinkin, jos ihoa pestään liian ahkerasti, ei happovaippa ehdikään palautua.Tästä voi seurata, että iho kuivuu ja pitkällä aikavälillä, suojaus häiriintyy ja iho herkistyy.

Iho kiittää

Kasvovesi on hieman hapanta, alle pH 6,5. Sen ajatus on auttaa happovaippaa palautumaan. Hyvät kasvovedet sisältävät kosteuttavia ainesosia, jotka helpottavat kiristävää oloa välittömästi. Enenevissä määrin kasvovedet ovat alkoholittomia, eivätkä kuivata ihoa, kuten yllättävän monet edelleen luulevat. Rohkenen puhua jopa ”laimennetuista seerumeista” monien kasvovesien kohdalla.

Mieleeni ei tule ihoja, joille kasvovesi ei olisi hyvä juttu. Kasvovedellä on terveelle iholle niin paljon annettavaa. Koen suurta mielihyvää ja onnistumisen riemua, kun asiakas myöhemmin kertoo, ettei olisi uskonut miten valtava ero kasvovesillä voi olla ja miten miellyttävältä iho sen jälkeen tuntuu.
Mikäli kasvoveden käyttö ei kuulu sinun päivittäiseen hoitorituaaliisi, haastan sinut aloittamaan sen käytön. Uskallan väittää, että löydettyäsi oikean tuotteen, niin olet koukussa kahden viikon jälkeen.

Tsemppiä
krista

10922442_1551089728503020_1447124117092195040_n

 

= Miksi ihoa pitää välillä ”kuoria”? Ihon kuivuessa kuollutta ihosolukkoa kertyy ihon pinnalle liikaa, mikä estää vaikuttavien aineiden imeytymisen. AHA-happokasvovedet ovat oiva tapa hoitaa ihon luonnollista exfoliaatiota päivittäin. (www.facebook.com/environ.fi)